Skip to main content
Vesti

Rekordan broj prijavljenih HR priča – izabrane najbolje koje će biti predstavljene 26.maja

Rekordan broj prijavljenih HR priča – izabrane najbolje koje će biti predstavljene 26.maja

Konferencija “HR Experience” ima za cilj unapređenje HR sektora u našoj zemlji i regionu putem predstavljanja uspešnih HR priča i aktuelnih trendova.

Konferenciju organizuje Poslovi Infostud grupa sajtova za zapošljavanje i HR, koja već 19 godina deluje na polju zapošljavanja u Srbiji.

Ove godine 4. put za redom okupljamo najbolje domaće i strane HR stručnjake koji se kao govornici usredsređuju na aktuelnosti iz zapošljavanja, ali i na razmenu praktičnih iskustava i znanja sa učesnicima. Kroz predavanja, panel-diskusije i radionice, učesnici se upoznaju sa strategijama koje primenjuju najbolji poslodavci u Srbiji, kao i praksama i idejama kako da unaprede svoju kompaniju u očima kandidata.

Rekordan broj prijava na konkursu “Uspešne HR priče”

Jedan od najvažnijih delova programa konferencije, jeste takmičarski deo koji čine “Uspešne HR priče”. Deljenje znanja i iskustva kroz predstavljanje praksi je važna karika za razvoj kompanije. Pokazalo se da primeri dobrih praksi imaju veliki uticaj na stvaranje pozitivne klime u kompanijama i dalje tržištu rada.

Kako rastu i tržište i projekat, ove godine imali smo rekordan broj prijava i to 51 HR priču od strane 33 kompanije. Nezavisni stručni žiri u sastavu Adriana Kovčin, Ivana Mihajlović, Marko Vidović i Sanja Jevđenijević, imao je težak zadatak i potrebu za dodatnim bodovanjem i preglasavanjem. Veliki broj kvalitetnih priča sa jednakim brojem bodova dobar je pokazatelj da se na tržištu rada i HR oblasti radi sjajan posao.

Kriterijumi na osnovu kojih se ocenjuju prijavljene prakse ogledaju se u kontekstu projekta, važnosti problema kojim se projekat bavi, inovativnosti i benefitima sprovedenog projekta u korist organizacije i zaposlenih.

Radi što većeg fer pleja, izabrano je 6 HR priča koje će biti prezentovane 26. maja, a to su:

  • Atlantic Grupa „ Sharing is caring – kako brigom o kandidatima postižemo njihovo zadovoljstvo“
  • Endava „Engagers klub“
  • Erste Bank „Smart Employee Growth Assistant“
  • Levi9 TS „Hacker burger kampanja – prvi jestivi oglas za posao“
  • OTP Banka „Rotacijom do uspeha“
  • Playrix „Wellbeingscapes“

Neka publika odluči

Na samoj konferenciji, nakon prezentovanja projekata, publika sastavljena većinom od HR stručnjaka glasanjem uživo izabraće najbolje 3 priče koje će potom biti nagrađene priznanjima.

One koje nisu ušle u TOP 6 HR priča, a ističu se po kvalitetu i broju bodova dobiće priliku da budu objavljene i promovisane na našem HR Blogu do kraja godine. Za tu priliku na osnovu bodova izabrali smo 10 prijavljenih priča.

Detaljan program konferencije “HR Experience 2022” i način kupovine kotizacija pogledajte na HR Experience sajtu.

Vidimo se 26.maja u Beogradu!

HR Experience

Rame uz rame za HR inovatorima