Skip to main content

„Uspešne HR priče“ je projekat koji sprovodi najveća domaća grupacija sajtova za zapošljavanje i regrutaciju Poslovi Infostud, sa ciljem da promoviše pozitivne HR prakse u kompanijama. Pored promocije, ovo je i mogućnost za domaće HR stručnjake da podele praktična znanja i ideje o tome kako unaprediti iskustvo zaposlenih u njihovim firmama, kao i efikasnost poslovanja.

Pod projektom se podrazumeva bilo koja HR praksa, proces ili aktivnost koju ste uradili u poslednje dve godine a koja je unapredila rad sa ljudima, poslovanje ili rad HR sektora, a kojim bi želeli da se pohvalite i predstavite ostalim kolegama. Projekat može biti iz bilo koje oblasti HR-a, kao što su: akvizicija talenata, razvoj organizacije i zaposlenih, kompenzacije, organizacioni dizajn, brendiranje poslodavca i dr. Jedna kompanija može prijaviti više projekata, u tom slučaju u top 5 projekata može biti izabran jedan projekat po kompaniji.

Kriterijumi na osnovu kojih će žiri ocenjivati prijavljene prakse su: 

  • Kontekst projekta – da se radi o projektu iz neke od oblasti HR-a 
  • Važnost problema ili teme kojom se projekat bavi 
  • Inovativnost – za organizaciju ili HR zajednicu 
  • Korist organizacije i zaposlenih od sprovedenog projekta 

Svaki član žirija boduje prijave kako bi se dobio rang od 5 projekata sa najviše bodova koji će dobiti priliku da se prezentuju na HR experience konferenciji. 

Takođe, od strane stručnog žirija ove godine biće proglašen i najbolji projekat iz Employer Branding oblasti. 

Na samoj konferenciji, nakon prezentovanja projekata, publika sastavljena većinom od domaćih HR stručnjaka glasanjem uživo izabraće najbolje 3 prakse koje će potom biti nagrađene priznanjima. 

Prakse koje ne uđu u uži izbor mogu dobiti priliku da se tokom godine promovišu na hrlab.rs vodećoj domaćoj platformi za poslodavce.

Imate praksu ili HR projekat na koji ste ponosni?

Prijave su besplatne i možete ih slati do 24.03.2023.

Stručni žiri

Članovi žirija za 2023. godinu

Više informacija o stručnom žiriju uskoro.

3 najbolje HR priče u 2022.

Najbolja Employer Branding praksa u 2022.

3 najbolje HR priče u 2021.

3 najbolje HR priče u 2019.

1.
VIP
2.
Hooloovoo
3.
30 Hills

3 najbolje HR priče u 2018.

1.
LeviNine
2.
Execom
3.
Nelt