Uspešne HR priče

 

“Uspešne HR priče” je projekat koji sprovodi kompanija Poslovi Infostud sa ciljem da promoviše pozitivne HR prakse u kompanijama u Srbiji. Pored promocije, ovo je i mogućnost za domaće HR stručnjake da dele praktična znanja i ideje o tome kako unaprediti iskustvo zaposlenih u njihovim firmama, kao i efikasnost poslovanja.

Pod projektom se podrazumeva bilo koja HR praksa, proces ili aktivnost koju ste uradili u poslednje dve godine a koja je unapredila rad sa ljudima, poslovanje ili rad HR sektora a kojim bi želeli da se pohvalite i predstavite ostalim kolegama. Projekat može biti iz bilo koje oblasti HR-a, kao što su: akvizicija talenata, razvoj organizacije i zaposlenih, kompenzacije, organizacioni dizajn, brendiranje poslodavca i dr.

Od 17. februara 2021. do 15 marta 2021. kompanije mogu da prijave svoje prakse i projekte koje nezavisni stručni žiri sastavljen od HR stručnjaka selektuje i bira najbolje ocenjenih 5 praksi koje će biti predstavljene na online HR experience konferenciji 27. maja.

 

Imate praksu ili HR projekat na koji ste ponosni?

Prijavite Se

 

Nezavistan stručni žiri po isteku konkursa dobija od Poslova Infostud anonimizirane prijave na kojima se ne vidi koja kompanija je autor projekta. Kriterijumi na osnovu kojih će žiri ocenjivati prijavljene prakse su:

  • Kontekst projekta – da se radi o projektu iz neke od oblasti HR-a
  • Važnost problema ili teme kojom se projekat bavi
  • Inovativnost – za organizaciju ili domaću HR zajednicu
  • Korist organizacije i zaposlenih od sprovedenog projekta

 

Svaki član žirija boduje prijave kako bi se dobio rang od 5 projekata sa najviše bodova koji će dobiti priliku da se prezentuju na HR experience konferenciji.

 

Članovi žirija za 2021.

Natalija Pešić
(Head of HR, A1)

Bojan Rošić
(Hiring Lead, Microsoft)

Jelena Mimić-Milanović
(Head of HR, Continental Automotive Serbia)

Na samoj konferenciji, nakon prezentovanja projekata, publika sastavljena većinom od domaćih HR stručnjaka glasanjem uživo izabraće najbolje 3 prakse koje će potom biti nagrađene priznanjima.
Prakse koje ne uđu u uži izbor mogu dobiti priliku da se promovišu kasnije tokom godine na jednom od stručnih događaja koje organizuje Poslovi Infostud.

 

3 najbolje HR priče u 2019.

1. VIP

2. Hooloovoo

3. 30 Hills

3 najbolje HR priče u 2018.

1. LeviNine

2. Execom

3. Nelt