Skip to main content
Vesti

Održan vebinar: Kako uspešno prijaviti HR priču

U okviru konkursa „Uspešne HR priče“ za takmičarski deo konferencije HR Experience, 19.03. održan je vebinar na temu: „Kako uspešno prijaviti HR priču“. Domaćin vebinara ispred Infostuda bila je Vesna Davidović koja je ugostila člana žirija iz prethodne dve godine Marka Vidovića i predstavnike kompanija čije priče su bile najuspešnije u prošlogodišnjem konkursu, Tanju Milinković iz MikroElektronike i Gojka Radišić iz kompanije Telesign-Proximus.

Tokom vebinara, učesnici su iz različitih perspektiva podelili svoja iskustva i savete o ovom projektu, čiji je glavni cilj unapređenje HR sektora u Srbiji. Marko Vidović je iz ugla žirija naveo da je ključna stvar za one kompanije koje planiraju da učestvuju na ovom konkursu, da prijave onu HR praksu koja je dala dobre rezultate, i da je vrlo važno voditi računa o kontekstu priče koja treba da bude jasna i da sadrži suštinu. Takođe, kao savet istakao je da se prilikom prijave iskoristi mogućnost dodavanja pratećeg dokumenta.

Sa druge strane, iz ugla takmičara, Tanja Milinković je istakla da joj je samo popunjavanje prijave na ovo nadmetanje značajno pomoglo da napravi dobru retrospektivu celokupnog projekta četvorodnevne radne nedelje koja je na kraju proglašena za najuspešniju HR priču. Gojko Radišić se osvrnuo na karakteristike koje treba da sadrži kvalitetna prijava među kojima su što kompletnije naveden kontekst, merljivost, ali i ostvareni uticaj određene prakse. Takođe, istakao je da mu je ovo takmičenje otvorilo mnoga vrata i prilike za dalje nastupe.

Zajednička poruka bila je poruka osnaženja za manje firme koje se u okviru svog poslovanja i delatnosti susreću sa određenim ograničenjima, a odnosila se na to da su njihove prakse koje imaju svoje merilo uspešnosti važne i relevatne za takmičenje.

Ceo vebinar možete pogledati u nastavku na linku.

 

HR Experience

Rame uz rame sa HR inovatorima