Skip to main content
Vesti

Maja Nedučić, VEGA IT: „Sreća na poslu je ono što osećamo o poslu“

By 03.05.2018novembar 3rd, 2021No Comments
Maja Nedučić, VEGA IT: „Sreća na poslu je ono što osećamo o poslu“

Poslovi Infostud po prvi put organizuje “HR Experience”, okupljanje vodećih HR stručnjaka 31. maja u Hotelu Falkensteiner Beograd.

Putem predavanja, diskusija i radionica, svojaiskustva iz ove oblasti podeliće HR stručnjaci vodećih domaćih i svetskih kompanija. Na događaju će se posebno govoriti o aktuelnim trendovima u HR sferi, kao što su brendiranje poslodavaca i privlačenje kandidata.

Među predavačima “HR Experience” je i Maja Nedučić, Chief People Officer u kompaniji Vega IT Sourcing, čija će tema predavanja biti primeri aktivnosti kojima utičemo na rezultate i na odnose sa kolegama, što dalje doprinosi sreći na poslu.

“Često danas ljudi mešaju zadovoljstvo poslom i sreću na poslu, a razlika je vrlo jasna – zadovoljstvo poslom je ono što mislimo o poslu, a sreća na poslu je ono što osećamo o poslu.

Izbegavam da koristim termin “work/life balance”, niti u tom pravcu razmišljam, preferiram reč “ispunjenost”. Ja sam ispunjena dok radim, kao što sam ispunjena dok u slobodno vreme činim stvari koje želim. Svesna sam da se posao ne završava sa radnim vremenom, odnosno da treba da budem “dostupna” kako kandidatima, tako i kolegama jer sam jedna od karika u lancu poslovanja. Primera radi, ako mi kandidat nakon radnog vremena odgovori da prihvata našu ponudu za posao, i ako je on već izdvojio vreme da mi odgovori na mail nakon radnog vremena, naravno da ću i ja pronaći vreme da mu odgovorim i na taj način izraziti poštovanje prema vremenu koje je izdvojio.

Iako nisam fan društvenih mreža, smatram da su one doprinele tome da kandidati mogu iz više uglova da sagledaju poslovanje neke organizacije i da se na taj način bliže upoznaju sa kompanijom za koju će se opredeliti. Pored toga, mnogo je lakše komunicirati i vrednosti koje kompanija ima”, navodi Maja Nedučić.

Učesnici “HR Experience” će kroz stručna HR znanja i iskustva imati priliku da čuju koji su to novi trendovi u sferi HR-a, kako unaprediti percepciju svoje kompanije u očima kandidata i kako privući najbolje kandidate kako iz zemlje tako i iz inostranstva.

HR Experience

Rame uz rame za HR inovatorima