Jan de Jong

Jan de Jong

Suosnivač Webpower Adria

Jan de Jong je preduzetnik otvorenog uma, posvećen tome da svaka kompanija sa kojom je povezan bude najbolja u svojoj industriji.

2006. se preselio iz Holandije u Hrvatsku. Iste godine je osnovao svoju prvu kompaniju, M+ Group. Tokom godina, M+ Group kompanija se brzo širila i razvila u lidera Kontakt centra usluga u Adriatic regiji.

Krajem 2015. prodao je svoje akcije M+ Grupe, i ostvario prvi uspešan izlazak iz kompanije koju je osnovao. U to vreme, kompanija je zapošljavala preko 400 ljudi.

2016. godine bio je suosnivač Webpower Adria. Danas je to vodeći provajder Email Marketing Automatizacije u Hrvatskoj i Srbiji.

2020. godine je suosnovao svoj najnoviji poduhvat, CROP. Kroz ovu kompaniju ulože u razvoj visokotehnološke infrastrukture staklenika – donoseći rešenja za ishranu rastuće populacije na održiv, pouzdan i hranljiv način.

Takođe 2020. godine pokrenuo je inicijativu za uvođenje digitalne nomadske vize u Hrvatskoj. Uz punu podršku premijera, Hrvatska je postala jedna od prvih zemalja u svetu koja je počela da prima digitalne nomade davanjem dozvole za boravak u trajanju od 12 meseci.

Srećan je i ponosan na ono što je postigao u proteklih 14 godina, ali još više uzbuđen zbog godina koje dolaze.