Dave Ulrich

Dave Ulrich

World HR Expert

Dave Ulrich, profesor “Ross School of Business” na Univerzitetu u Mičigenu, rangiran je kao menadžerski guru od strane Business Week-a, koga je Fast Company profilisao kao jednog od vodećih 10 kreativnih ljudi u HR-u, top 5 trenera po Forbsu, a prepoznat je i na Thinkers50 (Hall of Fame) kao jedan od vodećih svetskih mislioca.

U svom pisanju, učenju i savetovanju, iznova traži nove ideje koje se bave nekim od najtežih i najdužih izazova u svetu. Njegovi bestseleri i predavanja inspirišu ceo korporativni i akademski svet. Autor je više od 30 knjiga i 200 članaka koji su oblikovali polja organizacije, liderstva i ljudskih resursa.

Zajedno sa svojim kolegama Dejv Ulrih je oblikovao HR profesiju, te su ga nazvali „Ocem modernog HR-a“. Držao je predavanja pred publikom u 88 zemalja, radionice za više od polovine Fortune 200 kompanija i trenirao je uspešne lidere iz poslovnog sveta. Suosnivač je RBL grupe, konsultantske kuće koja unapređuje poslovne rezultate kroz liderstvo, organizaciju i ljudske resurse.