Skip to main content
Vesti

Recrewty – Partner konferencije HR Experience 2024

Recrewty: Vaš AI konsultant za profesionalnu selekciju

Na našoj 6. po redu HR Experience konferenciji imamo čast da se među partnerima nađe i kompanije Recrewty d.o.o.

U nastavku pročitajte tekst kroz koji ćete se upoznati sa njihovim brendom, kao i sa tim šta nude tržištu.

U današnjem brzom svijetu poslovanja, Recrewty stoji kao revolucionarni odgovor na izazove profesionalne selekcije. Predstavljajući platformu koja automatski kreira prilagođene psihometrijske procedure, Recrewty eliminira potrebu za prethodnim znanjem iz psihologije, kompleksnim integracijama, pa čak i obukom za korišćenje. Sa learning curve-om koji je sveden na nulu, klijenti dobijaju prilagođenu proceduru za svega 5 minuta. Rezultat je jasan i koristan output, idealan za HR stručnjake i menadžere koji nisu upućeni u dubine psihometrije.

Kako Recrewty Transformiše Tradicionalne Metode Selekcije

Tradicionalni način zapošljavanja, koji uključuje čitanje CV-eva i nestrukturirane intervjue, pokazao se punim mana. Ove metode ne samo da su vremenski zahtjevne, već njihova prediktivna validnost je često gora od bacanja novčića. Greške u zapošljavanju su skupe, a procesi dugotrajni, što kompanije navodi na traženje alternativnih rješenja.

Veliki lanci, poput McDonald’s-a, mogu sebi da priušte skupa i inovativna rješenja poput američke Sapie, alata za video intervjuiranje baziranog na AI tehnologiji, ili širih sistema za praćenje prijava. Međutim, ako ste srednje preduzeće, najčešće je vaše rješenje angažovanje konsultanta.

Tim Recrewty-ja, koji se godinama, pa čak i decenijama bavi HR konsultovanjem sa klijentima na visokom nivou kroz razne industrije, uspio je ovaj proces da mapira kroz intuitivnu i jednostavnu platformu. Naša platforma automatizuje cijeli proces zapošljavanja, odmjenjujući prisustvo konsultanta i skraćujući vrijeme čekanja sa 10 dana na 10 minuta

Recrewty transformiše tradicionalne metode zapošljavanja u efikasan, brz i pouzdan proces, pružajući srednjim preduzećima pristup naprednoj tehnologiji i stručnosti, koja je do sada bila dostupna samo velikim korporacijama. Ovaj pristup ne samo da štedi vrijeme i novac, već i osigurava kvalitetniju selekciju kandidata, povećavajući šanse za uspješno zapošljavanje.

Moć AI-a i Psihometrijskog Testiranja

Vratimo se korak unazad i ispitajmo nauku koja stoji iza ovog koncepta. Prema pregledu 80 godina ispitivanja (Schmidt i Huntera, 1998), kombinacija testova kognitivnih sposobnosti sa testovima ličnosti pokazuje za 70% veću validnost od tradicionalnih metoda, kao što su čitanje CV-a i nestrukturirani intervjui. Psihometrijski testovi su se pokazali kao ključni alati u procjeni sposobnosti i temperamenta kandidata, što ih čini nezamjenjivim u selekciji zaposlenih.

U sistematskoj analizi literature u poslednjih 25 godina o tome kada se kotira Vještačka Inteligencija naspram ljudskih metoda u zapošljavanju, HIRE okvir naglašava prednosti Vještačke Inteligencije u brzini i prediktivnosti u procesima zapošljavanja. Međutim, ona takođe donosi izazove povezane s iskustvom kandidata, kao što je potreba za očuvanjem ljudskog dodira kako bi se spriječila otuđenost i nezadovoljstvo prijavljenih.

U radu „How Well Can an AI Chatbot Predict Personality“ raspravlja se da iako AI chatbotovi drže potencijal za budućnost, njihova trenutna samostalna prediktivna moć nije na nivou psihometrijskih testova. Ipak, mogu biti neprocjenljiv dodatak procesima selekcije, na područjima koja Recrewty aktivno istražuje.

Naš tim radi na razumijevanju kako AI može da pomogne pri identifikaciji ključnih prediktora radne uspješnosti, kako može podržati poslodavce u procesu odlučivanja, kako mogu pružiti dodatnu validnost u kombinaciji sa psihometrijskim testovima, kao i kako mogu pružiti korekciju za laganje i predstavljanje u boljem svijetlu.

Tržište digitalnih i AI hiring rješenja je u svojoj adolescentskoj fazi

Tržište digitalnih i AI rješenja, i ako ogromno i dalje pati od određenih izazova i rizika. Industrija digitalnih i AI hiring rješenja je, može se reći, u svojoj adolescentskoj fazi i brzo raste, sa tržištem koje se procjenjuje da će dostići ogromnu vrijednost od 4177.94 miliona dolara do 2030. godine, uz godišnji stopu rasta od 5.85%. Međutim, analize pokazuju da su ključni izazovi koji mogu uticati na stabilnost rasta ovog tržišta povezani s problemima slijepe automatizacije i nedostatkom ljudskog dodira. Praksa već pokazuje kako slijepa automatizacija može da dovede do grešaka. U industriji zapošljavanja, postojeća AI rješenja suočavaju se sa problemima koji se tiču iskustva kandidata, kako je identifikovano u HIRE okviru. Forbes je nedavno istakao kako AI može prouzrokovati depersonalizaciju procesa zapošljavanja, što može dovesti do grešaka koje negativno utiču na reputaciju firme, ukazujući na važnost očuvanja ljudskog dodira unutar tehnoloških inovacija.

Zatim, nedostatak svijesti u regionima gdje engleski jezik nije dominantan može ograničiti globalno prihvatanje ovih tehnologija. Kao rezultat, tržišta koja ne govore engleski ostaju relativno netaknuta od inovacija u AI regrutaciji, što predstavlja propuštenu priliku za rast industrije. Pored toga, mala do srednja preduzeća (SME) često oklijevaju da usvoje AI i digitalna rješenja zbog percepcije visokih troškova i kompleksnosti implementacije.

Kako Recrewty demokratizuje AI zapošljavanje i predvodi masovnu adopciju

Recrewty je platforma koja pruža odgovor na sve izazove koji trenutno stoje pred tržištem digitalnog zapošljavanja. Idealna za mala i srednja preduzeća, Recrewty demokratizuje AI hiring rješenja, usmjeravajući se prema tržištima koja su do sada bila zanemarena. Kombinujući ljudsku ekspertizu sa AI u simbiotičkoj saradnji, Recrewty nudi pristupačno rješenje koje je spremno za brzu adopciju.

Učenje za korištenje Recrewty platforme je svedeno na nulu. U roku od svega pet minuta, klijenti mogu dobiti prilagođenu proceduru, s rezultatima koji su jasni i razumljivi i za HR stručnjake i za one koji nemaju iskustva u psihometriji i HR industriji. Ova platforma efikasno zamjenjuje potrebu za konsultantom, eliminira potrebu za složenim integracijama i obukama te uklanja potrebu za prethodnim znanjem iz psihologije ili HR-a.

Upravo ta jednostavnost i pristupačnost su ključni faktori koji će omogućiti masovnu adopciju AI hiring rješenja, posebno u segmentu malih i srednjih preduzeća koja teže ka efikasnosti i optimizaciji procesa zapošljavanja bez velikih investicija u resurse i vreme. Recrewty stoga stoji na čelu promjene, otvarajući put prema budućnosti gdje su sofisticirana rješenja za selekciju dostupna svima.

Recrewty alat i unapređenje HR prakse u regionu

Recrewty revolucionarizuje HR pejzaž u regionu adresirajući ključne izazove identifikovane kroz opsežna istraživanja sa vodećim kompanijama. HR stručnjaci često oklijevaju da koriste psihometrijske testove zbog njihove skupe cijene i nepraktičnog izvještaja, koji tipično uključuje složeni psihološki žargon koji pruža kvalitativne uvide umjesto akcionih podataka. Ova oklijevanja su pojačana uobičajenom praksom korišćenja ovih testova samo nakon pregleda CV-ova i vođenja intervjua, što dovodi do neefikasnog procesa selekcije koji nenamjerno ograničava varijansu kandidata, smanjujući time prediktivnu validnost testova.

Recrewty se direktno bavi ovim problemima pružajući jasan, razumljiv feedback i koristeći testove u ključnoj fazi selekcije. Ovaj pristup efikasno sužava veliki broj kandidata na najprikladnije, na osnovu specifičnih kriterijuma kompanije. Na primjer, od 100 prijavljenih, Recrewty može brzo identifikovati top 10 kandidata koji su pravi izbor za dalje intervjue. Ovo ne samo da štedi dragocjeno vrijeme već i osigurava da kompanije ulažu svoje resurse u kandidate koji su najvjerovatniji da će uspjeti u ulozi, time poboljšavajući ukupni kvalitet procesa zapošljavanja i podržavajući HR profesionalce u donošenju informisanih odluka.

Recrewty Tim i Napredak na Putu ka Transformaciji HR Industrije

Recrewty tim čine vodeći konsultanti sa preko dvije i po decenije iskustva u oblasti HR konsaltinga, zajedno sa stručnjacima koji posjeduju akademsku ekspertizu u psihometriji, bihejvioralnim naukama i mašinskom učenju. Ovaj multidisciplinarni tim je posvećen istraživanju i kontinuiranom usavršavanju, radeći na nekim od najprestižnijih svjetskih institucija kako bi doprinijeli inovacijama u industriji zapošljavanja.

U smislu trenutnog napretka, Recrewty je osnažen grantovima od strane Crnogorskog ministarstva nauke i tehnološkog razvoja i Fonda za inovacije. Pod mentorstvom Koste Andrića, direktora ICT Huba, tim je uspio da validira svoj koncept kroz konstruktivne razgovore sa vodećim kompanijama iz regiona. Paralelno sa ovim istraživačkim i razvojnim aktivnostima, Recrewty postiže značajne prodajne performanse, sa dva ugovorena godišnja paketa (od kojih je jedan Enterprise deal), kao i dva strateška partnerstva sa istaknutim HR stručnjacima iz regiona, što nagovještava dalji rast i mnoge nove prilike koje su na horizontu.

Zaključak

Recrewty ne samo da redefiniše profesionalnu selekciju kroz inovativnu upotrebu AI i psihometrije, već i demokratizuje proces zapošljavanja, čineći ga dostupnim i efikasnim za sve. Sa izuzetno niskom learning curve i intuitivnim interfejsom, platforma je prilagođena da zadovolji potrebe i najzahtjevnijih HR stručnjaka, dok istovremeno otvara vrata onima koji tek ulaze u svijet zapošljavanja. Recrewty je više od alata; to je partner koji osnažuje kompanije da pronađu pravi talent, brže i preciznije nego ikada prije, postavljajući nove standarde u industriji koja je spremna za transformaciju i masovnu adopciju.

Pozivamo vas da sami doživite kako Recrewty može unaprijediti vaš proces zapošljavanja. Zakažite demo danas, posjetite našu web stranicu za više informacija, i pridružite se našoj zajednici na društvenim mrežama da biste ostali u toku sa najnovijim trendovima i inovacijama u HR tehnologiji. Ne propustite priliku da transformišete vašu selekciju zaposlenih sa Recrewty – vašim partnerom u regrutaciji.

HR Experience

Rame uz rame za HR inovatorima